Slastno pecivo z jogurtom in kislo smetano (3 preprosti in hitri recepti)

Slastno pecivo z jogurtom in kislo smetano (3 preprosti in hitri recepti)

Ste ljubitelji jogurta in kisle smetane ali pa peciv in biskvov, ki vsebujejo obe omenjeni sestavini? Če ste pritrdili, potem ste na pravem mestu, saj vam v nadaljevanju ponudimo tri enostavne in hitre recepte za slastno pecivo z jogurtom in kislo smetano. Vsi trije recepti vam ne bodo vzeli celega popoldneva in jih boste z veseljem pripravljali pogosteje, saj so poleg hitre priprave tudi zelo okusni. Naj omenimo, da jogurt pripomore k temu, da so peciva in biskviti bolj sočni. Na drugi strani pa kisla smetana doda kremast okus, da se biskvit kar topi v ustih. Prav zaradi obeh sestavin se vam bodo začele cediti sline že samo ob branju predstavljenih receptov.

Slastno pecivo z jogurtom in kislo smetano

Pecivo z nadevom iz jogurta in kisle smetane, vam bo vzela le dobro uro priprave.

Sestavine za krhko testo

1 zavojček vaniljevega sladkorja
1 zavojček pecilnega praška
170 g masla,
240 g moke
4 rumenjaki

Sestavine za nadev

2 lončka (250 g pakiranje) kisle smetane lonček
3 lončke navadnega jogurta
4 beljaki
2 zavojčka vaniljeva sladkorja
140 g sladkorja v prahu
5 velikih žlic ostre moke

Postopek priprave

Iz vseh sestavin za testo vgnetete maso in jo razdelite na dva dela; eden naj bo iz ene tretjine, drug pa iz dveh tretjin celotne mase. Naredite krogli in ju zavijte v prozorno folijo ter date v zamrzovalnik. Po preteku ene ure ju vzamete iz zamrzovalnika. Vklopite pečico na 180 °C, da se segreje. Medtem z mešalnikom umešate 2 kisli smetani, 3 jogurte, 2 vaniljeva sladkorja, 140 g sladkorja v prahu in 5 žlic ostre moke. V ločeni posodi naredite sneg iz 4 beljakov in jih nato narahlo zamešate v jogurtovo maso. Vzemite pekač (cca. 35×20 cm), ga namastite z maslom in vanj naribate večjo kroglo testa ter ga lepo porazdelite po dnu pekača. Ne tlačite s prsti, da bo pripravljena sladica čim bolj rahla. Na naribano testo vlijete jogurtovo maso. Po tem naribate še drugo manjšo kroglo testa, ki naj lepo pokrije jogurtovo maso. Pecivo pečete 20 minut na 180 °C. Ko je pečeno po želji potresete s sladkorjem in postrežete.

slastno pecivo z jogurtom in kislo smetano

Jogurtova pita ali slastno pecivo z jogurtom in kislo smetano

Pito z jogurtom in kislo smetano je hitro pripravljena in zelo okusna.

Sestavine za testo

naribana limonina lupina
ščepec soli
1 zavojček pecilnega praška
250 g gladke moke
100 sladkorja
4 rumenjaki
150 g margarine ali masla

Sestavine za nadev

150 g sladkorja
1 zavojček vaniljevega sladkorja
5 velikih žlic moke
2 lončka (250 g pakiranje) kisle smetane
2 lončka navadnega jogurta
4 beljake
po želji sadje

Postopek priprave

Zmešajte moko in ščepec soli, dodajte pecilni prašek in margarino ali maslo. Primešajte jajčni rumenjak, sladkor in naribano limonino lupino ter vse dobro premešajte. Če je masa presuha, dodajte še malo kisle smetane. Testo naj v hladilniku počiva 30 minut. Potem polovico mase razvaljajte v testo debeline 1 cm, ki ga položite v namaščen (po možnosti okrogel) pekač. Nadev pripravite tako, da zmešate jogurt, sladkor, kislo smetano, moko in vaniljev sladkor, na koncu pa dodajte še sneg iz jajčnih beljakov. Nadev vlijete na testo, na nadev pa lahko po želji dodate sadje (na primer narezano hruško), drugo polovico testa, ki ga niste razvaljali, pa naribate na vrh nadeva (in sadja). Pito položite v segreto pečico na 180 ºC in pečete 35 minut. Ko je pečeno, po želji posujete s sladkorjem in postrežete.

slastno pecivo z jogurtom in kislo smetano

Biskvit ali slastno pecivo z jogurtom in kislo smetano

Tudi ta biskvit je zelo enostaven za pripravo in vam bo vzel manj kot uro časa.

Sestavine za biskvit

120 g jogurta (ali 60 g jogurta in 60 g kisle smetane)
120 g pšenične bele moke
1 zavojček pecilnega praška
120 g sladkorja
50 g olja
3 jajca
1 zavojček vaniljevega sladkorja
ščep soli

Postopek priprave

V posodi zmešate jajca s sladkorjem in vaniljevim sladkorjem, potem dodate še olje, jogurt, moko s pecilnim praškom in soljo. Dobro zmešano maso vlijete v namaščen pekač in pečete približno 30 minut na 180° C. Ko je biskvit pečen, ga po želji potresete s sladkorjem in postrežete.

Kater recept za slastno pecivo z jogurtom in kislo smetano boste izbrali?

Ne glede na to, katero slastno pecivo z jogurtom in kislo smetano boste izbrali in pripravili. Naj vam zaupamo, da se k vsakemu dobro poda skodelica kave, zeliščnega čaja ali vroče čokolade. Če pa pokličete na druženje še najboljšo prijateljico ali prijatelja, pa bo pecivo še bolj teknilo in boste zares lahko uživali tako v klepetu kot tudi v sladkanju. Ob tej priložnosti naj vas še opomnimo, da imejte pri roki recept za postreženo pecivo ali biskvit, saj ga bodo želeli vsi narediti, ko ga bodo enkrat poskusili. Kar pa je super, dobri recepti naj krožijo med ljudmi, da se jih lahko čim več posladka z njimi.