Čokoladna torta z malinami – preprost recept za vsakogar

Čokoladna torta z malinami – preprost recept za vsakogar

Če iščete recept za slastno čokoladno torto, ki ne bo pretežka za pripravo, je čokoladna torta z malinami odlična izbira. Čokoladna torta z malinami je sestavljena iz treh sočnih čokoladnih biskvitov, katerim sledi krema iz mascarponeja in čokoladnega namaza, za piko na i pa poskrbijo še maline s svojo sočnostjo in sladko-kislim okusom. Osebno jo obožujem! Čeprav je priprava precej preprosta, pa lahko predstavlja izziv, da dosežete enakomerno debelino plasti, saj čokoladna torta z malinami ni prekrita s kremo in se opazijo skoraj vsi prelomi. Če vam to ne uspe, pa lahko vedno torto premažete s čokoladno kremo, da prikrijete napake.

Za pripravo čokoladne torte z malinami potrebujemo naslednje sestavine:

  • 4 jajca velikosti M,
  • 160 g sladkorja v prahu,
  • 130 ml olja,
  • 130 ml mleka,
  • 220 g gladke bele moke,
  • 30 g kakava v prahu,
  • 8 g pecilnega praška za biskvit,
  • 100-120 ml mleka za navlažitev biskvita,
  • 400 g mascarponeja,
  • 250 g čokoladnega namaza,
  • 200-250 ml sladke smetane za čokoladno kremo in
  • 300 g svežih malin.

Korak za korakom do popolnega biskvita za torto

Pri pripravi torte je najpomembneje, da imamo vse sestavine pripravljene in izmerjene, da lahko torto naredimo kar se da natančno in z manj napakami. Za pripravo čokoladnega biskvita najprej stepemo jajca in sladkor na najvišji hitrosti približno 15 minut, dokler ne dobimo svetle in puhaste mase, ki je vsaj za nekajkrat povečala volumna. Nato dodamo olje in mleko ter mešamo še nekaj minut na nizki hitrosti. Moko s pecilnim praškom in kakavom primešamo na rahlo z lopatko, da dobimo enotno in zračno biskvitno maso brez grudic. Biskvit lahko spečemo naenkrat in nato razrežemo na 3 dele ali pa pečemo vsako plast posebej. Za peko biskvita obložimo dno pekača s papirjem za peko in ga pečemo približno 15 minut na 180 °C, če pečemo vsako plast posebej. Če pečemo vse naenkrat, moramo čas peke podaljšati. Po peki ohladimo biskvit in ga, če je potrebno, obrežemo, da dobimo popolnoma raven vrhnji del.

Za pripravo čokoladne kreme najprej stepemo mascarpone skupaj s čokoladnim namazom, da dobimo enotno maso. Nato v kremo na rahlo z lopatko primešamo stepeno sladko smetano, pri čemer pazimo, da preveč ne mešamo, da krema ne izgubi zračnosti. Količino smetane lahko prilagodimo po občutku, da dobimo dovolj gosto in kompaktno kremo. Za dekoracijo torte si lahko shranimo nekaj žlic kreme.

Čokoladna torta z malinami

Sestavljanje, dekoracija in postrežba

Za sestavljanje torte najprej pripravimo podlago in okoli biskvita postavimo nastavljiv obroč za torte, ki mu v notranjosti dodamo acetatno folijo, da preprečimo, da se krema prime na obroč. Na podlago položimo prvo plast biskvita, ki jo navlažimo s toplim mlekom, v katerem smo raztopili čokoladni namaz. Prek biskvita poravnamo polovico čokoladne kreme in po njej razporedimo sveže maline. Nato postopek ponovimo s drugo plastjo biskvita, preostalo polovico kreme in malinami. Na vrh položimo še zadnjo plast biskvita, ki ga prav tako navlažimo. Sestavljeno torto damo v hladilnik čez noč, da se strdi. Naslednji dan odstranimo obroč in folijo ter torto po želji dekoriramo. Čokoladno torto s svežimi malinami je najbolje postreči ohlajeno, preden jo postrežemo, pa jo pustimo 10 minut na sobni temperaturi, da se krema malce zmehča in razvije pravi okus.

Neverjetno okusna in preprosta čokoladna torta s svežimi malinami

Ta čokoladna torta z malinami je res izvrstna! Je zelo bogata, sočna in čokoladna. Čeprav je priprava preprosta in traja manj kot eno uro, potrebuje še nekaj časa v hladilniku, da postane še bolj sočna in kremasta ter jo je lažje razrezati na posamezne kose. Ker je čokoladna torta z malinami zelo nasitna, priporočam, da narežete manjše kose in jih postrežete s stepeno smetano ter svežim jagodičevjem. Jaz sem uporabila maline, lahko pa poskusite tudi z drugim jagodičevjem, kot so robide, jagode, borovnice ali kaj drugega. Ta recept je enostaven in primeren tudi za začetnike, zato je super za pripravo čokoladne torte čez vikend, ki ne zahteva veliko posode, dela in znanja. Preprosto, okusno in slastno!

Ta čokoladna torta z malinami je res neverjetna. Je izjemno okusna in zanimiva, saj se ponaša z bogatim, intenzivnim okusom čokolade, ki tvori kontrast s svežino in naravno sladkobo svežih malin. S svojo teksturo fondanta in rahlo oreščkastim pridihom, ki dodaja globino okusu, je ta čokoladna torta z malinami zagotovo nekaj posebnega. Kljub temu pa ni presladka, kar je še dodaten plus. Tako za začetnike kot za izkušene kuharje je priprava preprosta, saj vključuje le eno skledo in manj kot eno uro časa. Če ste navdušeni nad čokolado, je ta čokoladna torta z malinami zagotovo ustvarjena za vas.

Alternativen način priprave – preprosto, hitro in okusno

Ta čokoladna torta je preprosta za pripravo in ne zahteva veliko sestavin. Najprej pripravimo pekač in ga dobro namastimo ter obložimo s papirjem za peko. Nato nad paro stopimo čokolado, maslo, sladkor in sol. V drugi skledi zmešamo ostale sestavine, nato pa zmes zlijemo v pekač. Torto spečemo, nato pa jo pustimo, da se ohladi. Ko je ohlajena, jo postavimo v hladilnik, da postane še bolj sočna in kremasta. Pred postrežbo torto posujemo s kakavom v prahu in okrasimo s svežimi malinami ter stepeno smetano. Ta čokoladna sladica je resnično bogata, slastna in enostavna za pripravo, zato je primerna za vse, ki si želijo nekaj sladkega hitro in enostavno pripraviti.

 

 



Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja