OkraŔevanje tort za različne priložnosti

OkraŔevanje tort za različne priložnosti

Pri vsakem praznovanju velja torta za osrednjo in najbolj priljubljeno sladico. Zaradi tega pa je pomembno, da je torta dobrega okusa in tudi dobro izgleda. Zato je poleg peke, tudi okraŔevanje tort velikega pomena. Marsikdo bi se celo strinjal s trditvijo, da je izgled torte morda celo bolj pomemben kot okus torte. Idealno je seveda, da ima torta oboje, dober okus in dober izgled. To boste najlažje dosegli, če izdelavo peko in okraŔevanje torte prepustite izkuŔenim slaŔčičarjem. Ti imajo peko in okrasitev torte v mezinčku. S profesionalno izdelanimi tortami lahko na vsakem dogodku pričakujete odlično torto, ki bo deležna pohval vaŔih gostov.

Kakovostna torta je osnova za okraŔevanje

Na spletu je ogromno receptov in nasvetov, kako speči in okrasiti torto. Ampak tako kot povsod, si teorija in praksa nista enaki. Teoretično bi vsak moral znati speči osnovno torto in jo nekoliko okrasiti. Vendar v praksi se lahko pri tem pojavi kar nekaj težav. Za res dobro torto je potrebnih kar nekaj poskusnih pek, da na koncu pride torta res taka, kot ste si zaželeli. Biti mora ravno prav mehka, obenem pa trdna, da jo lahko naprej okraŔujete. To pride Ŕe posebej v poŔtev, če se lotite večnadstropnih tort. In peka torte je mačji kaŔelj v primerjavi z okraŔevanjem torte.

Da je okraŔevanje tort res estetsko, je potrebne kar nekaj vaje, pa naj gre za okraŔevanje tort s smetano, za okraŔevanje torte z masleno kremo ali pa okraŔevanje na kakŔen drug način. Da torta izgleda lepo, je potrebno narediti okusno kremo za premaz, ki bo stala tako, kot ste si zamislili in tudi zdržala do razreza torte. Potem pa je treba večkrat probati torto okrasiti, da bo končni izdelek izgledal lepo. Ker je za popolno torto potrebnega kar nekaj znanja, Ŕe več pa časa, se marsikdo raje odloči za profesionalno okraŔevanje torte.

Profesionalno okraŔevanje tort

SlaŔčičarji vam lahko spečejo in okrasijo torto prav za vsako priložnost. Najbolj priljubljeni dogodki za postrežbo torte so poroke, rojstnodnevne zabave, potem pa obhajila, birme in krsti, pa seveda baby showerji, dekliŔčine in vse druge oblike praznovanj.

OkraŔevanje tort
OkraŔevanje torte je lahko prava umetnost.

Ker se pri vsakem dogodku oz. praznovanju proslavlja nekaj drugega, mora biti tudi torta temu primerno okraŔena. Tu pridete na vrsto vi s svojimi željami in idejami, kako naj bi torta izgledala. Profesionalni slaŔčičarji okraŔevanje tort prilagodijo vsem vaŔim željam, da je končna torta res taka, kot ste si jo zamislili.

Pri tortah je pomembno tudi prenaŔanje torte iz enega kraja na drug. SlaŔčičarji poskrbijo, da je torta med prenaŔanjem dovolj zaŔčitena, da se ne poŔkoduje. Poleg tega pa je izdelana natančno in kvalitetno, da vam ni treba skrbeti, da bi med vožnjo razpadla.

Najbolj priljubljene vrste okraŔevanja tort

OkraŔevanje tort je umetnost, ki se konstantno nadgrajuje in kjer se iŔče nove načine, kako torto okrasiti drugače. Kljub novim trendom, pa že nekaj let ostaja nekaj stilov okraŔevanja tort, ki so pri strankah izjemno priljubljeni.

OkraŔevanje torte z masleno kremo ali pa okraŔevanje tort s smetano bodo vedno v stilu. Gre za bogat videz torte z različnimi vzorci. Lahko se okrasi celotno torto ali pa samo del torte. Z razliko od takega načina okraŔevanja, pa imajo nekateri raje minimalistično okraŔevanje tort. Gre za t.i. gole torte, kjer na prvi pogled izgleda torta nedokončana. Nima nobenega preliva, ampak ravno prav plasti kreme, da izgleda rustikalno.

Potem pa je Ŕe vedno izjemno priljubljeno okraŔevanje tort, kjer čokolada kaplja z roba, pa okraŔevanje s pravim ali umetnim cvetjem in seveda okraŔevanje tort s sadjem, bomboni ter čokoladami.

Torte se lahko okraŔuje z različnimi sestavinami.

S čim se okraŔuje torte?

Za okraŔevanje tort se lahko uporablja različne sestavine. Najbolj pomembno je, da so med seboj pravilno zmeŔane, poleg tega pa je zelo pomembna tudi temperatura sestavin. Za kvalitetno okraŔevanje mora biti torta dovolj časa hlajena, prav tako pa morajo biti sestavine za okraŔevanje torte pravilne temperature, da bo končni izgled tak, kot ste si ga zamislili. In seveda, da bo torta zdržala v želeni obliki do prvega reza.

Za okraŔevanje tort s smetano bi lahko rekli, da gre za osnovno okraŔevanje tort. OkraŔevanje tort s smetano bo zato vedno priljubljena vrsta okraŔevanja tort. Take torte so tradicionalne in za popolno dekoracijo se potrebuje dresirna vrečka in spretna roka. Smetano se lahko obarva ali pa se za dekoracijo dodajo Ŕe druge sestavine, da bo torta taka, kot ste si zaželeli.

Izjemno priljubljeno je tudi okraŔevanje torte z masleno kremo. Gre za malenkost bolj trdno kremo, kot je smetana. Zaradi tega je možnosti za okraŔevanje torte z masleno kremo Ŕe več, kot pri smetani. Najbolj priljubljena je oblika cvetov, ki se lahko naredijo z masleno kremo. Tako kot pri okraŔevanju s smetano, pa je tudi tu dresirna vrečka ena glavnih pripomočkov. S pravilnimi nastavki se lahko oblikuje res različne vzorce, ki poskrbijo za zanimiv videz torte.

Torte se lahko okraŔuje tudi s sladkorno maso. Gre za postopek, kjer se torto tako rekoč obleče v sladkorno maso. Take torte lahko na pogled izgledajo Ŕe posebej umetniŔko, saj imajo prav poseben videz. Iz sladkorne mase se velikokrat izdelajo tudi figurice, ki se jih lahko uporabi kot dekoracija za okraŔevanje tort.Dodaj odgovor

VaŔ e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja