Pečene plasti testa - pripravljene za uporabo!
V paketu so 4 listi testa, v velikosti A4 formata.
Plasti
testa namažete s kremo (vanilijevo, čokoladno...možnosti nadevov je
nešteto), obtežite, da se plasti povežejo in postavite na hladno.
Recept za medeno pito:
7 dcl mleka, 200 g sladkorja, 4 žlice škroba (gustin), 2 žlici moke, 3 vanilin sladkorje, 200 g margarine ali masla (priporočamo uporabo masla), rum, limonin sok.
Od 7 dcl mleka odvzamite 2 dcl mleka in v njega zamešajte gustin, moko in vanilin sladkor. Preostalo mleko (5 dcl) dajte kuhati skupaj s sladkorjem. Ko zavre, dodajte mešanico z gustinom. Kuhajte na nizkem ognju, doker se ne zgosti, cca. 10 minut (kremasta struktura, podobna pudingu). V ohlajeno kremo dodajte zmiksano margarino/maslo (boljše je maslo) in rum/limonin sok po želji. Premažite kore, zadnji sloj pustite nenamazan. Pito malo obtežite in jo pred rezanjem pustite, da stoji nekaj ur, da se plasti povežejo (najboljče čez noč). Po želji prelijte s čokoladno glazuro, posipajte s sladkorjem v prahu...
Sestavine: PŠENIČNA moka, voda, palmino olje, sladkor, regulator
kislosti E500ii, pecilni prašek (sredstva za rahljanje: E450,E500),
vanilin sladkor, cimet, med.
Shranjujte pri temperaturi do 18 C.
Proizvedeno v Srbiji.
ALERGENI: GLEJ ODEBELJENE (KREPKE) ČRKE.
Energijska vrednost (100 g):
1607 kJ
381 kcal
maščobe 7,70 g
od tega nasičene maščobe 3,74 g
ogljikovi hidrati 68,80 g
od tega sladkorji 18,07 g
beljakovine 7,95 g
sol 0,18 g
Neto količina: 450 g/ 4 plasti